Δεν έχουμε σκοπό να κάτσουμε ήσυχοι αλλά…

 
1. Η Πρωτοφανής Κινητοποίηση/ Συγκέντρωση Ειδών στο Σύνταγμα και οι φορείς που έχουν κινητοποιηθεί, μαζί με τις Αποθήκες που λειτουργούν και τον τηλεφωνικό αριθμό βοήθειας στον Πειραιά 15510, την ύπαρξη υγειονομικών μονάδων [από ΜΚΟ] και την επαγρύπνηση του Υπουργείου Υγείας κανονικοποιούν αρκετά την λειτουργία του Πειραιά ως προς την υποδοχή προσφύγων, [νομίζουμε].
2.Κατεβαίνοντας στο λιμάνι για βόλτα, δυσχεραίνετε το έργο όσων επιχειρούν εκεί, Ειδικά αν κατεβαίνετε με το αυτοκίνητό σας.
3. Μαγειρεμένα φαγιά από το σπίτι σας, με δεδομένο ότι ήδη έχουν παραληφθεί τεράστιες ποσότητες οι οποίες θα μαγειρευτούν, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων μας και δοκιμάζουν την αξιοπρέπειά τους. Το ίδιο ισχύει και για τρόφιμα που θα μοιράσετε με τα χεράκιά σας σε άλλα χεράκια.
4. Αποφύγετε να παράσχετε εθελοντικές υπηρεσίες αν είστε άρρωστος, ή έχετε υποψία ότι μπορεί να έχετε γρίππη.
5. ΜΗΝ πηγαίνετε ρούχα αν ΔΕΝ ζητούνται. Δημιουργούν πρόσθετο φόρτο.
6. Είμαστε σε ετοιμότητα για επόμενη Δράση, εκεί όπου πραγματικά θα συμφωνήσετε και σεις ότι απαιτείται και θα την κάνουμε.
7. Είμαστε σε ετοιμότητα αν εντοπίσετε ή επιθυμείτε να καλύψουμε μια επιβεβαιωμένη ανάγκη, φορέων ή ιδιωτών, σε ευάλωτη κατάσταση.
8.Είναι δεδομένο πλέον ότι οι ροές θα συνεχίζονται και οι ανάγκες θα πολλαπλασιάζονται.
.Δεν σας λέμε καληνύχτα γιατί οι συνάνθρωποί μας ΔΕΝ κοιμούνται καλά….
Advertisements