Ε1 Πειραιά, 27.02.2016

Ευχαριστούμε για τη διάδοση, για τη στήριξη, για το τρέξιμο μέσα σε σχεδόν μιάμισυ μέρα…να συγκεντρωθούν 284 πακέτα κριθαράκι για την Παμπειραϊκή και να πάνε στην Ε1 του Πειραιά, εκεί που χτυπά η καρδιά της Αλληλεγγύης.

Και η καρδιά είναι ένας μυς που χρειάζεται τροφοδοσία…και τα μπράβο δεν είναι της στιγμής αλλά το μόνο Μπράβο στους άοκνους εθελοντές που με νύχια και δόντια στηρίζουν.

Είναι οι μέρες που αναμετριόμαστε. όχι με τους άλλους. ούτε με τις λέξεις μας. ούτε με τα λάικς μας. Αναμετριόμαστε με τον εαυτό μας. και με τις δυνάμεις μας. και με όση ψυχή. και με το χρόνο. Γιατί στον πραγματικό χρόνο η προσφυγιά αναμετριέται κάθε λεπτό με όλα εκεί στην Ε1 του Πειραιά, το βομβαρδισμένο παρελθόν, το κρύο, την πείνα, την ευαλωτότητα, την αρρώστια, την συσπασμένη αγωνία στην αποβάθρα, την ελπίδα.

Παιδιά με πατίνια που παίζαν χαρούμενα, έφηβοι που παίζουν μπάλα, μάνες με βρέφη στην αγκαλιά, άνδρες με συσπασμένα πρόσωπα και άοκνοι εθελοντές.
Μια τεράστια οικογένεια. Ένα μικρό χωριό στην Ε1 του Πειραιά.

Φύγαμε με την Caterina [που ήρθε από τον Γέρακα στο Παγκράτι] από την Ε1 του Πειραιά, θλιμμένες γιατί αφήναμε πίσω αυτή την μεγάλη ευάλωτη οικογένεια, έχοντας παραδώσει 2 τεράστιες σακκούλες με ψωμοειδή, ξέρετε αυτές που μπαίνει το αλεύρι του φούρνου, [και μια σακκούλα γλυκά για τους άοκνους εθελοντές] από τον υπέροχο φουρνάρη μας, 284 πακέτα κριθαράκι, 2 κουτιά πάνες,3 πελτέδες. 1 μεγάλο κουτί βρεφικό γάλα, 10 πακέτα μακαρόνια [που μας φόρτωσε ο γείτονας με προθυμία] από τους Άννα, Αρετή, Βάσω, Άγγελο, Γιώργο,Μαρία, Δώρο, Φρίξο, Ελένη, Αλεξάνδρα, Δημήτρη, Μαρίνα, Κλειώ, Άσπα, Βασιλική, Γιώτα, Χριστίνα, Κατερίνα, Βασίλη, Νικόλα, Ανδρέα και την 15χρονη Μυρτώ Μαρία που ήρθε χτες το βράδυ στις 11… με την σκέψη ότι πρέπει να ξαναπάμε φορτωμένες….και θα το ξανακάνουμε…
Ευχαριστούμε και όσους επικοινωνήσατε ενώ είμαστε καθοδόν.

 

12799016_825156147614130_1224263665514943062_n

Advertisements